Barnförsäkring!

Min son föddes den 23 / 3 -2011 han var drygt 4 veckor när han blev sjuk, RS-Virus. Han fick ligga på sjukhus och få hjälp med andning och medicin. Jag hade tecknat en barnförsäkring hos Folksam, men nu visar det sig, att barn under 6 månader får ingen ersättning, Hur konstigt är inte det?! Jag blev arg utav bara den. O då frågade jag om varför jag har försäkring på honom då? Om man ändå inte får någon hjälp om dom blir sjuka under 6 månader, och varför dom INTE informerar om det, nu kan jag inte teckna någon annan försäkring på honom hos ett annat bolag. Då ingen vill "ha" honom då han redan är sjuk. Jag blir så arg.

Jag träffade en mamma på dagiset när jag skulle hämta min dotter, då säger hon att hennes systers pojk fick operera hjärtat när han var under 6 månader, dom fick inte ett öre. Hur sjukt är det inte. Vad kostar det inte förr oss föräldrar som får bo på sjukhus där inget ingår. Man får betala förr allt själv. Mat, och dryck. Skall det vara så?! Skall inte barn under 6 månader få bli sjuka?! Varför är bolagen så fula och inte säger det? Varför skall jag få betala i 6 månader för INGET?

Jag ringde upp igen och låtsades vara en mamma som skall teckna barnförsäkring, så jag frågar vad som gäller. Hon svarar glatt i telefonen att det gäller sjukdom och dödsfall m.m. Men då brast det för mig, då sa jag vad konstigt att det inte gäller min son, han är sjuk, legat på sjukhus men jag får inget. Då hörde jag hur hon fort blev lite "nervös" och säger, oj förlåt men det gäller inte under 6 månader. Varför säger ni inte det när man skall teckna? Oj förlåt igen säger hon, så får det ju inte gå till. Sista frågan jag ställde var, Varför betalar jag för något som inte ens gäller? Jag skall koppla dig vidare?! Snacka om att slingra sig!! Jag blir så arg, Varför bryr dom sig inte om våra barn under 6 månader?! Varför säger dom inte direkt när man ringer att det gäller inte?! Varför blåser dom oss på pengar?!

Snälla berätta för era vänner, ny blivna mammor o pappor. Så dom vet, så dom kan kolla upp innan om det finns något bolag som har för allt! Oavsett ålder!!

Folksam & Trygg hansa vet jag att dom inte hjälper!

Stöd alla våra barn som blivit utsatta!! Det är inte deras fel att dom är sjuka!!

Gillar

Kommentarer

gopplan,
Men oj! Vad sjukt! Ja man kan verkligen inte lita på försäkringsbolag.
minbebis.com/blogg/gopplan/
tultaliten,
Men herregud vilket jävla försäkrings bolag, rent ut sagt! Vi har Skandia Liv till vår tulta o jag kollade faktiskt igenom det finstilta, det står att försäkringen börjar gälla dagen efter ni tecknat förskring. Så byt till Skandia :) Står det nåt i papprena att det inte gäller barn under 6 månader hos folksam?
minbebis.com/blogg/tultaliten
alexis
,
Eller hur, det är inte klokt. Jag kan tyvärr inte byta nu. Det är inget bolag som vill "ha" honom. För att han redan är sjuk :(!! Jag har inte fått några papper än, jag väntar fortfarande. Men det konstiga är att dom sa att den inte gäller förrens första maj,Men jag teckna för 2 veckor sedan! O jag har redan betalat en räkning innan dess! Jag blir så trött på dessa försäkrings bolag! Skönt att hör att ni har en bra till eran lilla :)!!
alexis
,
Nej tyvärr man kan ju inte det!! :( Synd. För vart skall man vända sig när man behöver en försäkring, när man inte kan lita på dom!!