Ett bättre alternativ, antar jag iallafall?!

Utvilad och redo att fånga lördagen. Vi skall ner till Göteborg idag då vi är bjudna på middag. Hoppas vädret är lika bra där nere som det är hemma hos oss för då kommer vi kunna sitta ute. Lättare / roligare för Apollo att leka ute i deras trädgård. Iallafall sitta ute när vi fikar. Vi får se hur det blir helt enkelt.

I går efter jobbet så åkte jag och hämtade tre trollungar. Mina två plus en kompis till Clara. Vi började med att åka och köpa godis till kvällen. Sen när vi var hemma så packade vi ihop oss ganska snabbt och for till badhuset. Fick badat dryga 2 timmar, men det räcker. Man är trött på fredagar efter en veckans med jobb. Men det är en väldigt skön avslutning på veckan och bra laddning för helgen.

När vi var hemma så var maten klar och stod på bordet. Henke var hemma med Apollo, plus att han var i husbilen och kolla till den efter allt regn vi haft. Allt skönt att kolla till den. Så han gjorde middagen till oss det passade ju oss perfekt.

Efter maten ville jag ha ett nyttigare alternativ till kvällen. Tror faktiskt det är nyttigare än en påse chips eller godispåse. Jag gjorde hemlagad grönkålschips. Låter kanske inte så gott men det var det.

GRÖNKÅLSCHIPS!

Grönkål (färsk från påse)
La i bladen i en skål
Hällde över olja & flingsalt (rör runt så alla blad får olja på sig)
La ut alla blad på ett bakplåtspapper
In i ugnen på 200 grader ca 7-10 minuter.

Ta ut häll över i en skål, KLART att servera.

Vi rostade även blomkål till och så gjorde vi en vitlöksdipp.

MUMS.

Barnen smakade och tyckte det var gott, dock lite för salt. Så nästa gång skall jag salta mindre. Så blir det perfekt. Henke tyckte det var ass gott. Jag åt det för första gången på jobbet i torsdags. Blev helt lyriks.


Hoppas ni alla får en fin Lördag.
Vi hörs!

Choklad för barnen i min gulliga skål / serveringsfat.

Gillar

Kommentarer