Festival

üdvözlünk szèp napot - Välkommen till dagen

I går var vi på festival här i Látrány. (Byn vi bor i) det var olika uppvisningar från klockan 8-22. Fast mellan 8-10 så var det tävlingar, hinderbana m.m men det var inget vi anmält oss till. Men vi gick till festivalen vid 10 och då trillade dom sista tävlande in.

Vi fick köpt lite olika saker, och en himla massa sockervadd, bullar, pannkakor, hamburgare, pommes, revben, langos ja ni vet allt man behöver för att festivalen skall bli lyckad. Alla uppträdande handlade ju om byn. Hur det var för. Så det var riddare som gjorde olika upptränande, hästar och massa annat. Clara och Charlie testade att kasta (pil) tror det heter så, eller spjut kanske mer. Folkdans, andra band som uppträde, en falk kom och hade uppträdande med sin ägare.

Clara fick även rida på en häst så det tyckte hon var super kul. Man fick även åka upp med en traktor till bergen och testa vindruvs vin. Jag smakade, men det var inte något mig.

Där vi befinner oss är det ett hus med mega stor tomt och en sjö, precis bredvid så var festivalen så ägarna till hästarna frågade om tre st hästar kunde få hänga i trädgården då det var lugnast för dom. Självklart fick dom det i utbyte att att Clara, Sophia (Henkes kusin barn) fick rida. Det är ju inga hästar vem som helst får rida på, det är ju deras hästar som dom tränar för uppvisningar. Men alla var nöjda och glada.
Dom lagade ungers gulasch ovanför elden. Väldigt gott!

Sen avslutade dom hela dagen med fyrverkerier. Så himla bra uppstyrt.

Vi la oss fruktansvärt trötta och barnen plus Henke och Apollo sover fortfarande. Jag är vaken och rastlös, så skall ta mig en dusch och sedan börja väcka alla!

♥️

Gillar

Kommentarer