I bland får man sig en chock, små utgifter

I dag var sista dagen på utbildningen. Den har varit väldigt givande denna utbildning. Vi har träffat folk från facket, Folksam, rådgivning och konsumentverket. Dom som höll i föreläsningarna var jätte bra. Speciellt dom från konsumentrådgivningen. Tina & Kajsa från Vänersborg. Tack tack.

Men man fick sig allt en liten chock när dom visade bilden på vad man gör av med på ett år. När det gäller små utgifter alltså. (bild längre ner) Då är det räknat lågt tycker jag. För tex första punkten med fika, det går ju alltid på mera. Tänk om man inte köpte all onödig skit hela tiden då hade man kunnat resa flera gånger per år i stället. Det hade ju jag personligen tyckt varit roligare.

Men det är som dom säger, det är ett beteende man har och det tar tid att förändra det. Jag berättade för dom att barnen får typ allt, det är fika besök, äta ute onödiga leksaker / prylar. Så sa jag det att det blir ju jätte konstigt om jag helt plötsligt skall säga nej till det mesta. MEN samtidigt så är det det dom uppskattar mest om man säger nej och säger ja i bland för då blir det inte så självklart att man får allt. I stället för att fika ute så kan man baka och ha picknick på tex vardagsrums golvet. Det hade dom ju uppskattat till 1000 det är jag övertygad om.

Men ingen är perfekt, så det är bara att försöka ändra sitt beteende emot pengar om man vill. Sen är det bra att barnen lär sig tidigt att ha en förståelse för pengar.

Fick massa häften med mig hem så det är bara till att börja läsa.


I morgon väntar jobb igen, men slutar klockan 13 så det skall bli skönt. Sen är det bara fredag o helg igen. Härligt härligt. Veckorna går fort. Jag tycker personligen att det är väldigt kul med utbildningar för det blir ett bryt i vardagen. Ladda ny energi. Hoppas att vädret i mon är lite varmare än vad det var idag. -2 helt galet!

Gillar

Kommentarer