Semester del 3 * Norra Öland*

Efter att vi kommit hem i från Hjo så hade vi några härliga dagar vid stranden. En utav dagarna kom jag på den perfekta idén (efter att ha kollat stuga på Öland igen, men det var helt fullbokat) att vi skulle köpa oss ett tält. Hur mysigt är inte det tänkte jag när jag knäckte idén för min familj? Nästan alla blev glada över denna idén. Jag ringde min syster och frågade om vi fick låna deras tält, men sen efter lite eftertankar så ville vi köpa ett eget. Tänk om något händer, Henkes kompis erbjöd oss också om att låna ett tält av dom. Men vi hittade ett på rea så vi slog till i stället, så slipper man vara orolig i fall något händer eller så. Vi googlade runt på nätet och hittade ett på Intersport för nästan 1000 kr bara. Perfekt!

Så köpt vi till ligg underlägg, stormkök m.m. Så nu var dagen kommen för att åka, vi bokade en tält plats på Lundegård camping för 4 nätter. Super mysig camping. Men efter ha sovit första natten och vaknat kall, varm, ont i kroppen så valde jag att åka och köpa luftmadrass till mig och Clara. Efter det så sov vi bättre. Men när vi var på väg för våran shopping runda så kollade Henke sin Fb bara sådär och får se att mina föräldrar har anlänt till Öland. Vi hade ingen aning om det så det var en kul överraskning. Vi åkte dit på en lördag, på söndag kom mina föräldrar och på måndag kom Lisa (barnens faster med familj). Det bästa hela resan var att Lisa hade bokat en stuga på en camping 4 minuter i från oss. MEN det hon inte visste var att hon bokat i augusti och inte Juli. VI skratta så vi höll på att dö, men dom hade sådan sjukt flyt att dom lyckades få en stuga på samma camping som oss för natten. Så det var ju tur.

Vi badade i havet, var i Borgholm för shopping och testade att äta kroppkakor, Henke har aldrig ätit det så han ville testa. Dom var inte super goda, men kan köpa bättre. Så det fick inte höga poäng. Vi var på restaurang och hade det super mysigt. Måndag kväll hade vi bokat bord på den Brasilien inspirerade restaurangen, vi drack drinkar, åt gott och skratta så tårarna satt i halsen. På tisdag morgon avslutade vi med en god frukost på deras café, sen for mamma och pappa hem. Medans Lisa med familj och vi drog på äventyr. Vi åkte runt, åkte in på ett italienskt glass café, bada i havet och besökte trollskogen. Vi hade sån tur med vädret, regnade när vi åkte till trollskogen blev uppehåll när vi strosade runt där, och började regna när vi lämnade.

Vi avlutade med en fika på cafét vid campingen innan Lisa och dom drog hem. Jag kollade väder appen och såg att det skulle bli storm, så jag valde att åka hem med familjen en natt förtidigt. O den var ju tur, för sen var det översvämning och kaos på Kalmar / Öland.

Så en magis resa med massa nya härliga minnen.

Gillar

Kommentarer