Vad är skillnaden?!

Jag har länge funderat på Vad är skillnaden? mellan att ha diabetes och allergi? Folk som har diabetes dom får en summa pengar för att ha till insulin och mediciner, men vi som har allergi får inget. Varför? Det har jag länge villat ha svar på, Ni skall bara veta vad det kostar att ha allergi. Det är inte gratis, mina sprutor kostar 500 kr styck, o dom håller bara i 1 år. Så har jag inte använt dom innan dess, så kastas dom & jag själv får köpa nya. Läkaren rekommenderar att jag skall ha 2 st, där är det redan 1000 kr på något som kanske inte händer inom ett år. Men alla mina tabletter, ögondroppar och nässprayer som är på recept, dom kostar hur mycket som helst. O det är grejer jag använder varje dag, Jag valde inte allergi, det valde mig. Men ändå är det jag som får leva med det, betala för det och även tänka. Hela min uppväxt har jag fått tänka vad jag äter på kalas, restauranger så inget blir fel. Så inget händer mig.

När jag var i Turkiet för ett par år sedan, så frågade jag flera gånger om det var nötter i kakan, men det var det inte. Jag tog en tesked, sen var jag på sjukhus. I ett främmande land. Inte kul. Det kostade ju med en del, Några år senasre var jag o min sambo i Kroatien, jag beställde gris fick kyckling. Jag märkte det direkt efter en tugga. Det kunde slutat illa det med! Det kan sätta sig på andning, ögon, hals, klåda allt. Det är olika för varje gång.

Så jag undrar om någon vet, vad är det som gör att vi med allergi "inte räknas" känns det som!

Läkare säger, att det kan växa bort, under mina 24 år med allergi. Har jag bara fått mera.

Gillar

Kommentarer

rebecka88
,
Men är de inte så att när du kommit upp till en viss summa så får du någon extra rabatt så de blir billigare allt som är på recept. Har för mig de! Men de är skit annars att dom särbehandlar t.ex de med diabetes. Du är ju mer sjuk än vad dom är kan man ju säga :D
rebecka88
,
förästen, ingen fara de med morötterna jag kan koka några bara för dig ;)
alexis
,
Här får man inga rabatter :( Tyvärr!! Men jag har väll för många sjukdomar ;)!!
alexis
,
Perfekt ;) HAHAHA! Men tar hellre brocoli :)